RSS
email

EXPOSICIÓ "EMILI DARDER A LA BIBLIOTECA DE CORT"

La vida i obra d'Emili Darder i la seva vinculació amb la Biblioteca de Cort són el motiu de l'exposició que ha organitzat la Biblioteca de Cort al vestíbul de l'Ajuntament de Palma.
Es pot visitar en l'horari d'obertura al púbic de la Biblioteca de Cort (dilluns a divendres de 8,30 a 20,30 h i dissabte de 9 a 13 h) fins el 3 de març.
La mostra conté una selecció d'obres d'Emili Darder sobre medicina i sanitat pública.
L'exposició es troba al vestíbul de Cort 
(plaça de Cort, 1 Palma)
  Quan en juny de 1931, en el primer ajun-tament republicà de Palma del segle XX, es creà la Comissió de Cultura presidida per Emili Darder, s’estaven posant els fona­ments per a la creació de la Biblioteca de Cort.
  Aquesta Comissió supervisarà tot el procés del nomenament de la bi­blio­te­cà­ria, l’assigna-ció de partides per a l’adquisició de llibres i subscripció a revistes i la reforma i condicionament del local. El mateix mes de juny es nomenà com a bibliotecària interina Martina Pasqual, titulada per l’Escola Superior de Biblio­te­càries de la Mancomunitat de Catalunya. I a partir d’aquest moment les tas­ques de catalogació i or­ga­nització del que seria el fons inicial de la biblioteca anaren a bon ritme, amb el recolzament de la Comissió i del seu president.
  Per aquest motiu, resulta contradictori que Emili Darder, batle de l’ajuntament que fou suspès arrel de la revolució d’octubre de 1934, no pogués presidir com a tal la inauguració el 19 de setembre de 1935 de la biblioteca municipal que tant havia impulsat i que amb les escoles responia al seu ideal de cultura i d’educació popular.



Bookmark and Share

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

BIBLIOTECA DE CORT

Plaça de Cort, 1 · 07001 Palma (Illes Balears)
Telèfon: 971225962 · e-mail: bibcort@a-palma.es